still life of black truffle

Jeho Veličenstvo lanýž

Lanýž měří celosvětový růstový trend: +17% roční spotřeby od roku 2017. Oceněný italskými a mezinárodními kuchaři a tolika milovníky gastronomie.

Mnoho odrůd, z nichž každá má svou vlastní barvu, zvláštnost a sezónnost:

Vůně: Unikátní pro každý typ.
Chuť: Unikátní pro každý druh.
Pyridium: Vzhled vnější slupky.
Nevolník: Vzhled a barva vnitřní masité části.
Zrání: Období se liší od jednoho typu k druhému.

~ Černý zimní lanýž (Tuber melanosporum Vitt)
~ Černý letní lanýž (Tuber aestivum Vitt)
~ Bílý lanýž (Tuber magnatum Pico)
~ Bílý lanýž (Tuber albidum Pico)

Naše čerstvé lanýže

Itálie, nejlepší lanýže

Lanýže jsou velmi vyhledávané a vzácné, jako diamanty. Mají jedinečný symbiotický vztah s konkrétními stromy a jejich územím, což jim dodává jedinečné aroma. Sklízí se čerstvé od kořenů v jejich sezóně.

winter black truffle
Zimní černý lanýž

Tuber Melanosporum Vitt

Sklizeň: od listopadu do března
Silná, aromatická vůně, sladká, nádherná, všestranná.

black summer truffle
Černý letní lanýž

Tuber Aestivum Vitt

Sklizeň: od června do srpna
Jemná vůně s příjemnou a jemnou chutí.

white truffle
Bílý zimní lanýž

Tuber Magnatum Pico

Sklizeň: od října do prosince
Intenzivní, štiplavá, jemně česneková vůně.

bianchetto truffle
Bianchetto Lanýž

Tuber Borchii Vitt

Sklizeň: od ledna do dubna
Ostrá chuť a silné česnekové aroma.