Jeho Veličenstvo lanýž
Lanýž měří celosvětový růstový trend: +17% roční spotřeby od roku 2017. Oceněný italskými a mezinárodními kuchaři a tolika milovníky gastronomie.
Mnoho odrůd, z nichž každá má svou vlastní barvu, zvláštnost a sezónnost:
Vůně: Unikátní pro každý typ.
Chuť: Unikátní pro každý druh.
Pyridium: Vzhled vnější slupky.
Nevolník: Vzhled a barva vnitřní masité části.
Zrání: Období se liší od jednoho typu k druhému.
~ Černý zimní lanýž (Tuber melanosporum Vitt)
~ Černý letní lanýž (Tuber aestivum Vitt)
~ Bílý lanýž (Tuber magnatum Pico)
~ Bílý lanýž (Tuber albidum Pico)
Itálie, nejlepší lanýže
Lanýže jsou velmi vyhledávané a vzácné, jako diamanty. Mají jedinečný symbiotický vztah s konkrétními stromy a jejich územím, což jim dodává jedinečné aroma. Sklízí se čerstvé od kořenů v jejich sezóně.
Zimní černý lanýž
Tuber Melanosporum Vitt
Sklizeň: od listopadu do března
Silná, aromatická vůně, sladká, nádherná, všestranná.
Černý letní lanýž
Tuber Aestivum Vitt
Sklizeň: od června do srpna
Jemná vůně s příjemnou a jemnou chutí.
Bílý zimní lanýž
Tuber Magnatum Pico
Sklizeň: od října do prosince
Intenzivní, štiplavá, jemně česneková vůně.
Bianchetto Lanýž
Tuber Borchii Vitt
Sklizeň: od ledna do dubna
Ostrá chuť a silné česnekové aroma.